Društvo

DONIRAN APARAT ZA PROVERU SLUHA

ZRENJANIN – Zahvaljujući „Blic fondaciji“ i akciji „Srce za decu“, i u porodilištu zrenjaninske Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ svakoj bebi već treći dan po rođenju biće rađen pregled aparatom za neonatalni skrining sluha. Pokrovitelj ove izuzetne akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner Radio – televizija Srbije.

blic-fondacija

Porodilištu u Zrenjaninu aparat je u ime „Blic fondacije“ uručio Sreten Radović.

– Veoma sam ponosan na ovu akciju, jer u ovom drušvu se nešto radi tek kada problem nastane, a ovo je možda prva velika humanitarna akcija, gde se bavimo preventivom – naglasio je Radović, koji je istakao činjenicu da je u ovdašnjoj bolnici i on rođen.

I Kristina Radenković, voditeljka kviza „Slagalica“ na RTS-u, naglasila je da je ponosna što je učesnik ove akcije.

– Neizmerno mi je drago zbog svih budućih majki, što će u startu moći da odbace sumnju da li njihova beba čuje ili ne čuje, a medicinsko osoblje moći će pravovremeno da reaguje u slučaju negativnog nalaza – istakla je Radenkovićeva.

porodiliste

U zrenjaninskom porodilištu godišnje se rodi oko 1.500 beba, a njih pet ima uođeni problem sa sluhom. Zbog toga je rano otkrivanje problema sa sluhom veoma značajno, radi preduzimanja urgentnih koraka u rehabilitaciji sluha deteta, saopštila je šefica Odeljenja neonatologije dr Marija Velisavljev, kojoj je donacija uručena.

Inače, prva beba kojoj je doniranim aparatom proveren sluh je Oliver Stanaćev.  

Podeli članak
sinovoz
FAM