Društvo Vesti Zrenjanin

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” dobio 2,8 miliona dinara

dom zdravlja dr boško vrebalov dobio sredstva od ministarstva zdravlja

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” iz Zrenjanina dobio je od Ministarstva zdravlja 2.830.000 dinara za sprovođenje projekta “Bolje prevencija, nego intervencija”.

 

Cilj projekta je povećanje kvaliteta zdravstvene zaštite i procenta registrovanih ženskih osoba uključenih u ciljani pregled za rano otkrivanje raka grlića materice na području Zrenjanina.

 

U okviru projekta realizovaće se 24 radionice u gradu Zrenjaninu i selima. Polaznici radionica će dobiti sve potrebne informacije o neophodnosti preventivnih ginekoloških pregleda.

 

Za potrebe realizacije radionice biće pripremljen edukativno – promotivni materijal. On će sadržati sve informacije o rizicima usled neobavljanja preventivnih pregleda na rak grlića materice. Radi što boljeg odziva korisnika na radionice, biće organizovana medijska kampanja.

 

U okviru projekta biće nabavljen i kolposkop, koji će se koristiti kao dopunska dijagnostika u preventivnim pregledima.

 

Pročitajte još: Žene u manjim mestima često se nalaze u bezizlaznom položaju

 

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” jedan je od 83 doma zdravlja u Srbiji kojima je ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio ugovore o finansiranju i realizaciji projekata usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Ukupna vrednost ovih projekata je 2,3 miliona evra.

 

Uručujući direktorima domova zdravlja ugovore o bespovratnim finansijskim sredstvima, ministar Lončar je istakao da je čvrsto opredeljenje Ministarstva zdravlja da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi.

 

dom zdravlja dr boško vrebalov dobio sredstva od ministarstva zdravlja

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM