Društvo YSLAJDER

DOKTORKA VELIKOG SRCA: OVA ŽENA NAS JE MNOGO ZADUŽILA!

Elizabeta Fesl de Alemani

ZRENJANIN – Zahvaljujući angažovanju udruženja građana “Duga” iz Ade i “Efa” iz Nove Crnje, kao i dokazane humanitarke Elizabete Fesl de Alemani, u zrenjaninsku Opštu bolnicu “Đorđe Joanović” stigla je vredna donacija iz Nemačke, o čemu je portal zrenjaninski.com već pisao, a što možete da PROČITATE OVDE. 

 

Elizabeta Fesl de Alemani
Elizabeta Fesl de Alemani

 

Ko je Elizabeta Fesl de Alemani, zahvaljujući kojoj je u srednji Banat stigla još jedna vredna donacija?

 

Elizabeta Fesl de Alemani dokazana je humanitarka koja već godinama unazad upućuje značajne donacije u ove krajeve, zbog čega je pre nekoliko godina dobila i Nagradu grada Zrenjanina. Iza ove doktorke su blizu tri decenije humanitarnog rada. Zahvaljujući njenom angažovanju, pomoć je iz Nemačke stizala siromašnoj deci u Zrenjaninu i okolnim selima, zatim Opštoj bolnici, Udruženju paraplegičara, Gerontološkom centru, školi “9. maj”…

 

Poznata je, između ostalog, i po tome što je za vreme katastrofalnih poplava koje su pre nekoliko godina zahvatile srednjobanatski region, u Jašu Tomić, potopljeno selo u opštini Sečanj, uputila 70 kamiona humanitarne pomoći. Kriznih devedesetih godina, kada su rafovi u trgovinama i apotekama bili prazni, ona je slala ogromne količine lekova i medicinskih pomagala onima kojima su bili neophodni. Ova pomoć je tada distribuirana preko Rimokatoličke biskupije, a lekovi su Zrenjanincima deljeni potpuno besplatno.

 

Elizabeta Fesl de Alemani je rođena 1936. godine u Novoj Crnji. U Zrenjaninu je završila Gimnaziju, a u Zagrebu Medicinski fakultet. Iz Nemačke, gde danas živi, organizuje dopremanje humanitarne pomoći i donacija u ovu sredinu. Za dobrovoljni rad dobila je više međunarodnih priznanja, diploma i počasnih nagrada.

Podeli članak
sinovoz
FAM