Društvo YTOP

DODELJENE STIPENDIJE ORGANIZACIJE “SVETOSAVLJE”

ZRENJANIN – Stipendije koje dodeljuje Humanitarna organizacija “Svetosavlje” danas su svečano, po šesti put, dodeljene učenicima i studentima, za školsku 2016/2017. godinu. Svečanoj dodeli prisustvovao je i Čedomir Janjić, gradonačelnik.

– Ove godine smo obezbedili 880 hiljada dinara, nagrađeno je 16 đaka i pet studenata. Jedan od kriterijuma bio je da je dete iz porodice sa troje ili više dece, i mi na taj način želimo da damo podršku višečlanim domaćinstvima. Želimo da podstaknemo rađanje i ljubav, jer je upravo to ono što može da nam očuva naciju – izjavio je Budimir Jovanović, predsednik “Svetosavlja”.

Janjić je naglasio da i Grad ima program za stipendiranje i da će se uvek truditi da pomaže najvrednijim đacima.

– Ova pomoć sigurno mnogo znači, i roditeljima i deci. Siguran sam da su oni koji su se izborili za stipendiju najbolje što grad ima, i mi se ponosimo njima – istakao je gradonačelnik.

Nagrađeni učenici su: Simon Agić, Dušan Popovac, Anastasija Savić, Branislav Ludoški, Magdalena Dunai, Vanja Stanaćev, Maja Popovac, Snežana Ludoški, Željana Mojin, Isidora Stanaćev, Anastasija Ružić, Nikola Šormaz, Tijana Uzelac, Veslin Bengin, Miljana Barjaktarović i Jovan Čonti.

Nagrađeni studenti su: Verica Simić, Nataša Živojnov, Ana Gligorević, Nina Đukanović i Božica Đogo.

Podeli članak
sinovoz
FAM