Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Dodeljene plakete Vaznesenja Gospodnjeg pojedincima i organizacijama

plakete vaznesenja gospodnjeg

Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“, koje se nalaze na teritoriji najmnogoljudnijeg zrenjaninskog gradskog naselja Bagljaš, obeležile su svoju slavu – Spasovdan. Tim povodom, već petu godinu za redom uručene su plakete Vaznesenja Gospodnjeg. Saveti ovih mesnih zajednica te plakete dodeljuju pojedinicima, organizacijama i preduzećima koji doprinose radu MZ i razvoju Bagljaša.

 

Ove godine plakete Vaznesenja Gospodnjeg su pripale vokalnoj solistkinji i članici Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Milici Dosković, Crvenom krstu Zrenjanin, Kancelariji za mlade Zrenjanin i preduzeću „Bomist“.

 

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, Zrenjaninka Milica Dosković se dokazala u radu sa ženskim, muškim i dečjim crkvenim horom „Sveti Arhangel Mihajlo“, koji imaju probe u prostorijama na Bagljašu. Crveni krst Zrenjanin je, pored svojih redovnih aktivnosti, uspeo da angažuje volontere na pakovanju i distribuciji paketa i dopremanju hrane i lekova namenjenih penzionerima.

 

Pročitajte još: Major Predrag Mitrović nagrađen jer je spasio život povređenom čoveku

 

Kancelarija za mlade se, takođe, angažovala da stariji sugrađani u vreme vanredne situacije ne budu sami. Članovi ove Kancelarije su ih obilazili i snabdevali svime što im je bilo neophodno. A sve to uz ljubaznost i toplu ljudsku reč. Preduzeće „Bomist“ iz Zrenjanina je ustupilo sve svoje resurse kako bi pomoglo u snabdevanju građana tokom pandemije koronavirusa.

 

plakete vaznesenja gospodnjeg

 

Na Bagljašu podeljeno više od 4.000 humanitarnih paketa

 

„Bagljaš, kao najveće gradsko naselje, predstavalja primer kako treba reagovati kada je pomoć najpotrebnija. Svedoci smo šta nam se sve događalo za vreme vanrednog stanja. Vodili smo računa o 600 osoba, uglavnom starijih sugrađana, za koje su volonteri nabavljali neophodne životne namirnice i lekove. Podeljeno je više od 4.000 humanitarnih paketa penzionerima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva“, saopštili su saveti mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“.

 

Nagrade i povelje dobitnicima su uručili predsednik Saveta MZ „Sonja Marinković“ Simo Salapura i član Saveta MZ „Veljko Vlahović“ Oliver Mitrović.

 

– Ove godine malo skromnije smo obeležili slavu zbog poznatih razloga. Međutim, ovu tradiciju smo nastavili. Zadovoljstvo nam je kada možemo da nagradimo naše sugrađane i organizacije koji su se istakli u svom radu. Oni su nesebično pomagali građanima i radili za dobrobit naših mesnih zajednica – istakao je prilikom dodeljivanja plaketa Simo Salapura.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM