Društvo Vesti Zrenjanin

DOBRO DOŠLI: Deca sa Kosova i Metohije stižu u posetu Zrenjaninu

deca sa kosova i metohije u poseti zrenjaninu
Foto: Zoran Bogaroški

Deca sa Kosova i Metohije biće gosti Zrenjanina u subotu, 24. avgusta. Njima će domaćin biti Crveni krst Zrenjanin, koji je i najavio posetu ovih mališana.

 

Četrdesetpetoro dece osnovnoškolskog uzrasta, u pratnji vaspitača i predstavnika opštinske uprave, ustanova i institucija opštine Ranilug, boraviće u jednodnevnoj poseti našem gradu, i to u okviru četvorodnevne posete Novom Sadu.

 

Deca Kosovskog pomoravlja su gosti Crvenog krsta Zrenjanin već četvrtu godinu za redom.

 

Pročitajte još: Grad će i ove godine obezbediti besplatne đačke torbe za prvake

 

„Imajući u vidu koliko deci iz Kosovskog pomoravlja znači ova poseta, želimo da im predstavimo grad Zrenjanin, njegove kulturne znamenitosti i prirodnu baštinu, kao i da im priredimo prijatne trenutke tokom boravka ovde. S obzirom na to da nemamo predviđen budžet za ovu vrstu aktivnosti, samo zahvaljujući ljudima dobre volje uspevamo deci da obezbedimo ručak, poklone i prijatne trenutke u našem gradu“, saopštio je Crveni krst Zrenjanin.

 

Planom posete je predviđeno da doček gostiju bude upriličen u prostorijama Crvenog krsta od 10 časova. Potom sledi šetnja centrom grada, uz pratnju vodiča, i odlazak na sladoled. Deca sa Kosova i Metohije će zatim posetiti dvorac „Kaštel Ečka“, gde će im biti poslužen ručak. Naposletku, posetiće Aviv Park Zrenjanin i otići u bioskop CineStar na projekciju filma.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM