Društvo YTOP

DOBITNICIMA URUČENE NAGRADE GRADA ZRENJANINA

Dobitnici Nagrada grada Zrenjanina sa gradskim čelnicima

ZRENJANIN – Danas su u Baroknoj sali Gradske kuće uručene Nagrade grada Zrenjanina za 2016. godinu. Dobitnicima su nagrade uručili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. Ujedno, organizovan je i tradicionalni novogodišnji koktel, a na samom početku programa nastupio je Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina.

Dobitnici Nagrada grada Zrenjanina sa gradskim čelnicima

Gradonačelnik Janjić, u obraćanju brojnim zvanicama, podsetio je na rezultate i uspehe koje je gradska vlast ostvarila u minuloj godini, posebno apostrofirajući 80 kilometara asfaltiranog kolovoza i 13 kilometara biciklističkih staza, gradnju kanalizacije u sedam sela, organizovanje uspešnih manifestacija kao što su vojna parada i „Dani piva“, a naročito gradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina

Prisutnima se, u ime nagrađenih, obratio akademik Vasilije Krestić.

– Svi mi koji smo nagrađeni, svaki na svoj način, vezani smo za grad koji nam je dodelio hvale vredna priznanja. Dve nagrade dodeljene su u oblasti društvenih nauka, jedna iz medicine, jedna iz sporta i jedna iz privrede. Dve su pripale uspešnim kolektivima. Značajno je to što su dve nagrade dodeljene društvenjacima i to je ohrabrujuće, i u interesu opšteg dobra – istakao je akademik Vasilije Krestić, posebno emotivno govoreći o svojim danima odrastanja i đakovanja u gradu na Begeju.

Imena ovogodišnjih dobitnika Nagrade grada Zrenjanina i obrazloženje komisije možete pročitati ovde.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz