Društvo YSLAJDER

DIVLJA DEPONIJA NEREŠIV PROBLEM (FOTO,VIDEO)

ZRENJANIN – Divlja deponija koja se nalazi između Melenačkog i Mihajlovačkog puta na istom mestu nalazi se više od jedne decenije. Bilo je različitih pokušaja da se deponija sanira odnosno da se zemljište rekultiviše, ali nijedan od pokušaja nije dao rezultate.

 

divlja deponija

 

Deponija ne samo što predstavlja pravo ruglo nego je i potencijalni izvor drugih nevolja.

Povremeno se uz pomoć teške mehanizacije deponija ukloni ali vrlo brzo počne da se ponovo formira, kaže za portal zrenjaninski.com Igor Virijević, načelnik Komunalne policije.

 

Duplirali smo iznos kazne za odlaganje na divljim deponijama ali ni to ne pomaže, jer je teško uhvatiti počinioce.Sada razmišljamo o postavljanju nadzornih kamera, ako to pomogne da uhvatimo počinioce, ističe Virijević.

 

deponija

 

Virijević dodaje da pored ove deponije, veliki problem predstavljaju i divlje deponije u Elemiru i Aradcu, koje se povremeno čiste i uklanjaju ali na istom mestu – niknu nove.

 

Za razliku od ovih, uspeli smo da rešimo divlje deponije u Tomaševcu i Čenti. Teško je bez saradnje sa građanima. Postoji uređena deponija na kojoj se otpad može besplatno odložiti, ali zabadava, građani donose i bacaju otpad na ovu, naglašava Virijević.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Postavite stražu komunalne policije i podignite kazne na milionske iznose i rešiće te problem.

sinovoz