Društvo

DIVAN PRIZOR NA GLAVNOM TRGU

ZRENJANIN – Danas su po prvi put na glavnom gradskom trgu kadril plesali predškolci iz svih zrenjaninskih vrtića. Ovo je jedinstven primer, potpuno zrenjaninski brend – jer nigde u svetu ovoliko mališana ne pleše za kraj školske godine.

predskolci-ples

Kadril je odigralo više od 700 mališana sa svojim vaspitačicama, a iz publike su ih zdušno bodrili roditelji, bake i deke, i Zrenjaninci koji su zastali da uživaju u zaista lepom prizoru.

Mališane je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić  i poželeo im srećan kraj boravka u vrtićima i polazak u školu.

– Kompletan program smo sami osmislili, od majica i rukavica, do muzike i koreografije – kaže Nikoleta Vidaković, organizatorka ovog lepog događaja.

predskolci-ples

A za muziku i tekst takođe su bili zaduženi Zrenjaninci.

Pesma na koju su mališani odigrali svoj prvi kadril zove se „Zdravo svete, još uvek sam dete“. Muziku je prilagodio i u aranžman upakovao Marko Pejčić, profesor u Muzičkoj školi i koordinator muzičkog centra „Supernova“. Tekst je napisao Igor Dunđerski.

– Kao podloga nam je poslužila tema iz „Krcka Oraščića“, a refren je naš. Bilo je potrebno napraviti lako pevljivu, prijemčivu dečju pesmicu, a tekst je tako trebalo uraditi da može i da se pokretom prikaže. Sve u svemu, mislim da je uspelo – kaže Pejčić.

predskolci-ples

Pesma „Zdravo svete, još sam dete“ mogla bi da postane nezvanična himna zrenjaninskih vrtića. Pejčić dodaje da trenutno priprema album sa dečjim pesmama, a tekstovi bi upravo bili posvećeni lokalpatriotskim temama – odnosno Zrenjaninu.

predskolci-ples

predskolci-ples

predskolci-ples

predskolci-ples

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz