Društvo YSLAJDER

DEVOJČICE PRODAJU STVARI, PARE DAJU ZA POMOĆ ŽIVOTINJAMA

ZRENJANIN – Svakog utorka, četvrtka i subote nekoliko zrenjaninskih devojčica na takozvanoj Maloj pijaci u Jug Bogdanovoj ulici, u zrenjaninskom naselju Lesnina, zauzimaju deo tezge da bi prodavale stvarčice koje same izrađuju, a prikupljeni novac daruju za pomoć napuštenim životinjama.

 

devojcice

 

One se u ulozi prodavaca smenjuju, ali su sve jednako agilne i preduzimljive, uporne u nastojanju da pomognu psima i mačkama koje su nesavesni vlasnici napustili. U danu kada smo došli do njihove tezge na Maloj pijaci zatekli smo devetogodišnjakinje Teodoru i Nađu.

 

– Nisu nam tu sve drugarice, otišle su da kupe sve što treba za životinje o kojima brinemo. Sve što zaradimo dajemo za pomoć napuštenim životinjama, a na pijaci dobro prolazimo, ima kupaca – govori simpatična Teodora, pokazujući šta sve ima na njihovoj tezgi.

 

Tu su predmeti koje su same izradile, kao što su magneti za frižidere, mini modeli saobraćajnih znakova, privesci, narukvice… Na prodaju su i diskovi.

 

– Meni je treći put da radim sa drugaricama u ovoj akciji, a one su tu duže, najpre Anastasija, koja je akciju i pokrenula. Osim na ovoj pijaci bila je organizovana prodaja i u naselju Berbersko, ali i u samom centru grada – priča Nađa.

 

U ovom poduhvatu takođe učestvuju Ivona, Bojana i još jedna Teodora. A ključ akcije je Anastasija, učenica osmog razreda, čija ideja je bila da se ova uspešna akcija krene i sprovodi, u saradnji sa zrenjaninskim Udruženjem za zaštitu životinja „Beta“, čiji su vredni volonteri.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz