Društvo

Deca svašta naučila o životinjama

ZRENJANIN – Izložba dečijih likovnih radova prispelih na konkurs „Budi prijatelj i životinjama“, koji je raspisalo Udruženje za brigu o životinjama Banata – „Beta“, održana je u prostorijama Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Biblioteka odisala kreativnošću
Biblioteka odisala kreativnošću

Svih desetoro nagrađenih učesnika došlo je sa porodicama, a osim njih, otvaranje su posetili i mnogi drugi. Ukupno je bilo četrdesetak mališana i svi su se sjajno zabavili u propratnom programu za decu.

Nagrade za autore najboljih radova obezbedili su Biblioteka i knjižara „Birooprema“. Takođe, mališani su učestvovali u mini kvizu pogađanja životinja iscrtanih na „pametnoj tabli“. Četvoro najbržih dobilo je nagrade za svoje ljubimce, u vidu hrane i igračaka koje je obezbedio pet shop „Pedigre“.

Druženje proteklo u najboljem redu
Druženje proteklo u najboljem redu

„U narednom periodu štampaćemo razglednice sa slikama najboljih radova sa ovog konkursa, o čemu ćemo javnost blagovremeno obavestiti“, poručuju iz udruženja „Beta“.

Volonteri „Bete“ i veterinarski tehničari odgovarali su i na dečija pitanja u vezi sa životinjama. Prisutni su saznali da se papagaji ne kupaju u kadama, nego da im se ostave plitke posude s vodom, u koje oni zagaze sami po potrebi. Takođe, naučili su kako da se ponašaju kada naiđu na mnogo pasa na ulici, kako da nauče psa da ne skače na ljude i mnogo drugih stvari.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.