Društvo

„Dani piva“ brend Zrenjanina, ove godine odlično organizovani i posećeni

Dani piva

Utisci i finansijski efekti protekle manifestacije „Dani piva“ sumirani su na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Novinarima i ostalim prisutnima najpre je prikazan 12-minutni promotivni film o ovogodišnjim „Danima piva“, a zatim su o manifestaciji govorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i ugostitelj Srđan Zvekić.

 

“Dani piva“ postali su pravi brend Zrenjanina, sa mnogo posetilaca i gostiju sa strane, koji su iz grada otišli sa najlepšim utiscima, ocenio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

 

Dani piva

 

-Mnoštvo dešavanja, za svakog po nešto, imali smo pola miliona posetilaca, došlo je mnogo gostiju sa strane, poslužilo nas je i vreme. U obilju događaja održan je i simpozijum o pivu i pivarstvu, koji je posetio i ministar Mladen Šarčević. Simpozijum je bio međunarodnog karaktera, kao i festival folklora „Lala“, sa učesnicima iz više zemalja. Jedina mana manifestacije je nedostatak smeštajnih kapaciteta, pa se u petak, subotu i nedelju u Zrenjaninu nije mogao naći smeštaj – naglasio je Santovac, koji se zahvalio svim organizatorima i onima koji su bili uključeni u brigu o manifestaciji, od Turističke organizacije i Gradske uprave, do javnih komunalnih preduzeća, policije i zdravstvenih ustanova.
Govoreći o finansijskoj strani manifestacije, Santovac je naveo da je prihod od zakupa bio 9.245.276 dinara, tri miliona za manifestaciju dalo je Ministarstvo turizma, a rashodi su dostigli cifru od 25 miliona dinara. On je istakao da „Dani piva“ nisu događaj od kojih profitira gradska kasa, ali da ima mnogo posrednih prihoda i benefita.

 

I direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina pohvalno je govorio o protekloj manifestaciji.-Ponosan sam na sve odrađeno tokom manifestacije a ovo su možda najbolji i najorganizovaniji „Dani piva“. Uradili smo veliku stvar, imali smo veliki broj učesnika i ogromnu posetu, a divna slika otišla je u svet o događajima koji su se odvijali na 20 lokacija, od Stajićeva do Mihajlova – istakao je Ljubotina, koji je posebno izdvojio tri događaja, i to festival tradicije i kulture, nastup Zrenjaninske filharmonije i simpozijum o pivarstvu, koji će možda prerasti u kongres.

 

O utiscima sa „Dana piva“ iz svog ugla govorio je ugostitelj Srđan Zvekić, koji je imao štand na Žitnom trgu. On je ocenio da su ovogodišnja manifestacija najkompletnija i najraznovrsnija, sa programom prilagođenim svim uzrastima.

 

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Nikad manje ljudi na Danima piva nego ove godine, ta tendencija je počela još pre par gadina. Vlada velika nemaština kod građana ZR, a veliko je zasićenje ovakvim manifestacijama građana iz drugih velikih centara i zato ne posećuju naš grad

   • Zvanično: BEER FEST 2018. Beograd, Tokom 5 dana trajanja, najmasovniji festival u ovom delu Evrope, Beogradski festival piva, okupio je na Ušću oko 520 hiljada ljudi.
    A Zrenjanin ovi kažu posetilo pola miliona, ahahaha….

 • „…a rashodi su dostigli cifru od 25 miliona dinara“.

  ŠTA JE, PRIKA, 25,…..PO NAŠEM …DŽEPU!!!???
  A, JAVNI WC, TO NAM, IZGLEDA, NE TREBA!!!???
  I GLADNI, …NA KONTEJNERIMA!!!
  TOGA, RANIJE NIJE BILO U ZRENJANINU!
  BLAGO NAMA, S VAMA!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!