Društvo

Crveni krst će nizom aktivnosti obeležiti Svetski dan borbe protiv HIV-a

crveni krst

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, nizom aktivnosti obeležiće 1. decembar – Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a.

 

U sredu, 28. novembra, u 20 časova, u Domu učenika „Angelina Kojić –  Gina“ biće održano predavanje na temu „HIV/AIDS i ostale polno prenosive infekcije“. Edukaciju će realizovati dr Radivoj Filipov, specijalista epidemiologije i načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, i Aleksandar Sabo, edukovani volonter Crvenog krsta Zrenjanin.

 

Ovo predavanje, sa istim govornicima, biće organizovano i u četvrtak, 29. novembra, u 17 časova, u svečanoj sali Mesne zajednice „Gradnulica“, za učenike sedmih i osmih razreda OŠ „Đura Jakšić“.

 

U petak, 30. novembra, od 13 do 14 časova, biće oformljen informativni punkt Crvenog krsta, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, na prostoru ispred bivše zgrade Robne kuće. Članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin sa saradnicima deliće edukativne liflete i pružati informacije sugrađanima.

 

Podeli članak
sinovoz