Društvo YTOP

ČESTITKA POVODOM 1. MARTA – DANA CIVILNE ZAŠTITE

ZRENJANIN – Povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, Organizacija rezervnih vojnih starešina (ORVS) Zrenjanina čestita praznik Sektoru za vanredne situacije Srednjobanatskog okruga, Okružnom štabu za vanredne situacije, gradskom i opštinskim štabovima u lokalnim samoupravama Srednjobanatskog okruga i svim pripadnicima jedinica civilne zaštite.

 

Organizacija rezervnih vojnih starešina

 

„ORVS Zrenjanin će insistirati da se nastavi unapređenje i opremanje Civilne zaštite, kao važnog dela sistema zaštite i spasavanja. Rezervni oficiri su u više navrata istakli, i na tome i dalje insistiraju, da je obuka pripadnika rezervnog sastava Vojske Srbije i pripadnika Civilne zaštite za reagovanje u vanrednim situacijama trenutno najbitniji zadatak onih koji se bave odbranom i bezbednošću“, navodi se u saopštenju Organizacije rezervnih vojnih starešina.

 

Ova organizacija predlaže nadležnim ministarstvima da se što pre reši pitanje obuke za onaj deo stanovnika koji nisu imali priliku da se pripreme za pomoć sebi i drugima u uslovima elementarnih nepogoda, tehničkih i drugih katastrofa.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM