Društvo Vesti Zrenjanin

Centar za socijalni rad u Zrenjaninu do sada unapredio mnoge usluge

centar za socijalni rad
Foto: Grad Zrenjanin

Centar za socijalni rad u Zrenjaninu obeležio je danas svoj dan. Ujedno, obeleženo je i deset godina od početka rada Sigurne kuće i Dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom „Alternativa“.

 

Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su „Alternativu“ i razgovarali sa zaposlenima i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom.

 

Janjić je istakao da Grad Zrenjanin vodi računa o svim kategorijama stanovnika i da je u 2019. godini izdvojeno 125 miliona dinara za socijalna davanja.

 

– To nije mali procenat u odnosu na ukupan budžet. Zajedno sa Centrom za socijalni rad sprovodimo i brojne projekte socijalne zaštite u našem gradu – kazao je on.

 

Pročitajte još: Zrenjanin domaćin 17. međunarodnog susreta mladih

 

Olivera Lisica je napomenula da Centar za socijalni rad u Zrenjaninu postoji već 58 godina.

 

– Od tada su mnoge usluge unapređene i proširene – ocenila je Lisica.

 

Ona je istakla da je u gradu danas manje nezaposlenih, pa je i manje građana u stanju socijalne potrebe.

 

U „Alternativi“ se trenutno nalazi deset korisnika, dok ih je za deset godina, koliko postoji ova ustanova, kroz nju prošlo pedesetak. U Sigurnoj kući su smeštena 22 korisnika, a u Prihvatilištu za beskućnike njih 16.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz