Društvo

BUDI DAVALAC KRVI: Mobilna ekipa u utorak dolazi u Zrenjanin

akciju dobrovoljnog davanja krvi

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine saopštio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje obići više vojvođanskih mesta, gde će organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi.

 

U utorak, 13. novembra, krv će dobrovoljno moći da daju i Zrenjaninci, i to u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina, u periodu od 9 do 12 časova.

 

U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine objašnjavaju da dobrovoljni davalac može biti svako ko ispunjava određene kriterijume, a to je da ima od 18 do 65 godina, da se dobro oseća, zadovoljava granične vrednosti hemoglobina i da ima više od 50 kilograma. Vremenski razmak između dva davanja krvi treba da bude četiri meseca za žene, a za muškarce tri meseca.

 

Pre davanja krvi poželjno je da osoba doručkuje. Lagani obrok neće smetati ni davaocu, a ni primaocu krvi.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A, DA LI TA EKIPA, „IZ DALEKA“, IZ N. SADA, PLATI PUTNE TROŠKOVE I DNEVNICU, DAVAOCU KRVI, KOJI DOĐE, NA PRIMER, IZ ŽITIŠTA, ILI RADOJEVA…!!!???
    AKO NE PLAĆA, KO JE OVDE ONDA, DA PROSTITE, LUD…!!!???
    DA LI ĆEMO DOBITI REZULTATE OVE „SULUDE ORGANIZACIJE“, DA, KADA VEĆ POSTOJI „UHODAN SISTEM“ DOLAZAKA U SELA, KOJI JE POKAZAO DOBRE REZULTATE, ONI, U POKRAJINI, CENTRALIZUJU -EKSPERIMENTIŠU-UNIŠTAVAJU SLUŽBE U VEĆIM BOLNICAMA!!!???
    PREKOR IZ ELEMIRA!

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM