Društvo YSLAJDER

BRAVO, ZRENJANINCI: SLEPI AVANTURISTA DOBIO TANDEM BICIKL

slavoljub-epifanic-bicikl

ZRENJANIN – Lep i praktičan poklon darovali su Zrenjaninci svom sugrađaninu Slavoljubu Epifaniću, koji je već više od dve decenije potpuno slep. Da bi mogao da se otisne na kraća putovanja, što mu čini veliko zadovoljstvo, u združenoj akciji kupili su mu tandem bicikl.

– Ovo je divno, voziću se dok u meni bude snage i nadam se da će tandem uvek biti u akciji. Čujem da mi prijatelji već smišljaju turu od Zrenjanina do Temišvara, sa noćenjem, pa onda nazad u grad na Begeju – najavljuje Slavoljub, koji je veoma emotivno doživeo darivanje ovog praktičnog poklona, koji mu je uručen pred zgradom zrenjaninskog pozorišta.

– Dok sam video imao sam mnogo prijatelja, a sada kada sam slep, imam prave prijatelje – ganuto govori Slavoljub Epifanić.

Sredstva za bicikl prikupljena su u akciji koju je pokrenuo Slađan Jančić, vlasnik knjižare „Teatar“. Naime, deset posto od svake kupljene knjige u knjižari “Teatar” išlo je u svrhu kupovine tandem bicikla.

– Akcija je protekla fenomenalno, odziv sugrađana bio je fantastičan, tako da ja nisam ni učestvovao u kupovini bicikla. Ali, Željko Roljić i ja smo finansirali kupovinu bicikla za čoveka kog zovu Stiv, ili Šćepo Bosanac, a pravo ime mu je Stevan Ivetić, koji Slavoljubu često pomaže. Njemu je sutra rođendan, a mi smo želeli da mu ulepšamo slavlje – kaže Slađan Jančić, inicijator akcije, koja se završila dvostrukim hepiendom, a u u kojoj je veliku ulogu imala i učiteljica i humanitarka Aleksandra Vukovojac, kao i brojni sugrađani.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz