Društvo

BOŽIĆNE SVEČANOSTI ŠIROM GRADA, ALI I U SELIMA

Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN, KLEK – Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović uputili su čestitku svim građanima Zrenjanina koji Božić slave po Julijanskom kalendaru.

 

Foto: Grad Zrenjanin

 

– Svim našim sugrađanima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru želimo da ga proslave u porodičnom okruženju, uz tradicionalni pozdrav „Mir Božiji, Hristos se rodi“, i da im najradosniji hrišćanski praznik donese zdravlja, ličnu i porodičnu sreću i ostvarenje svih želja – poručili su Janjić i Mitrović.

 

Božić se proslavlja u nedelju, 7. januara, a širom grada Zrenjanina i u selima će u subotu, na Badnji dan, biti organizovane božićne svečanosti i tradicionalno paljenje badnjaka.

 

Saveti mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ najavili su da će paljenje badnjaka biti organizovano u subotu, 6. januara, kod hrama Vaznesenja Božijeg na Bagljašu. U hramu će se u 18 časova održati Večernja služba, a zatim osvećenje i paljenje badnjaka. I ove godine biće organizovano lomljenje česnice u kojoj se nalazi dukat.

 

Savet Mesne zajednice Klek i Crkveni odbor Klek objavili su program za Badnji dan i Božić u ovom selu.

 

U subotu će, s početkom u 18 časova, u hramu Svetih Otaca, biti upriličena Večernja služba, u 18.45 sati sledi polaganje badnjaka, u 19.05 časova vatromet, a u 19.30 sati, u seoskom Domu kulture, biće priređen kulturno – umetnički program. U ponoć sledi Božićno ponoćno jutrenje.

 

U nedelju, 7. januara, od 9 časova, u hramu Svetih Otaca biće služena Sveta božanstvena liturgija.

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM