Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Biometeorološke prilike biće povoljne čak i za hronične bolesnike

izletište tisa
Foto: Vladimir Stanar

Danas i sutra biometeorološke prilike biće povoljne čak i za hronične bolesnike, a oprez se savetuje osobama sa povišenim pritiskom i srčanim oboljenjima.

 

Očekivane biometeorološke prilike danas će povoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu se očekivati kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i nervno obolelima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti mogu biti meteoropatske reakcije.

 

Pročitajte još: Za produženi boravak u školama do sada prijavljena 43 učenika

 

U subotu, 9. maja, zadržaće se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje i umora. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

 

Oprez žitelja Zrenjanina i okoline iziskuje samo UV indeks, koji je za danas prognoziran kao visok, sa numeričkom oznakom 7. Već sutra UV indeks će biti 5, odnosno umeren. U nedelju, na našem području UV indeks ponovo raste do 7, i prelazi u granicu visokog.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM