Društvo Vesti Zrenjanin

Besplatni preventivni pregledi za sve građane u bolnici i Domu zdravlja

preventivni pregledi
Foto: Pixabay

Zdravstvene ustanove u Republici Srbiji nastavljaju sa realizacijom besplatnih preventivnih pregleda za sve građane, u organizaciji Ministarstva zdravlja.

 

Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, biće organizovani sutra, u nedelju, 22.septembra, od 8 do 16 časova.

 

U Domu zdravlja, u ambulantama u Zrenjaninu, Prvoj na Trgu Dositeja Obradovića bb i Devetoj u ulici Koste Abraševića bb, besplatno će se raditi EKG i merenje krvnog pritiska i glikemije.

 

U Opštoj bolnici radiće se tumor markeri – PSA (karcinom prostate kod muškaraca) – u Biohemijskoj laboratoriji, ultrazvuk abdomena– na Odeljenju radiologije i ORL pregled na šalteru broj 5 Specijalističke poliklinike.

 

Tumor marker PSA se radi kod muškaraca starijih od 50 godina.

 

Za ultrazvuk abdomena pacijent nakon 20 časova prethodnog dana ne treba da unosi hranu, a na dan pregleda ne sme se uzimati ni hrana ni tečnost.

 

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani a potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM