Društvo

„Banatska priča“ deveti put

ZRENJANIN – U subotu, 23. maja, na platou pred Mesnom zajednicom „Veljko Vlahović“, održaće se 9. po redu Etno festival „Banatska priča“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Očekuje se rekordan broj učesnika
Očekuje se rekordan broj učesnika

– Ova već tradicionalna manifestacija pokrenuta sa idejom očuvanja banatskih običaja i u potpunosti ispunjava taj cilj. Ove godine imamo veliki broj učesnika, možda i rekordan, sa mnoštvom izlagača, čak i iz Kragujevca, i uz učešće više kulturno – umetničkih društava iz Zrenjanina i okoline. Ovo će biti pravo predstavljanje Banata u malom – najavila je sekretar MZ „Veljko Vlahović“ Marija Janković.

Program manifestacije počeće u 10 časova, sadržajima za najmlađe, u podne je zvanično otvaranje Etno festivala, a zatim sledi kulturno – umetnički program, sa folklorima iz svih krajeva Banata. Na štandovima će biti predstavljanje starih zanata i rukotvorina. Spremaće se i banatska jela, uz takmičenje u dve kategorije – u kuvanju riblje čorbe i pilećeg parikaša.

– Sve ovo pripremljeno je zahvaljujući kompaniji „Gomex“, Mesnoj zajednici i Gradu Zrenjaninu – ističe Jankovićeva.

Istog dana biće obeležen i Dan mesne zajednice.

– Zajedno sa asocijacijom za razvoj „Bagljaš“ učestvujemo u realizaciji 9. festivala „Banatska priča“, koji je postao značajna gradska manifestacija. Dan mesne zajednice biće u tom sklopu obeležen svečanim koktelom u subotu, u 11 časova. Naši sugrađani i gosti imaće priliku da vide i Međunarodnu bijenalnu izložbu karikature „Zlatni osmeh“, na temu vina – najavila je Snežana Uzelac, član Saveta MZ, uz poziv svima da proprate manifestaciju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.