Društvo

„Banatska priča“ deveti put

ZRENJANIN – U subotu, 23. maja, na platou pred Mesnom zajednicom „Veljko Vlahović“, održaće se 9. po redu Etno festival „Banatska priča“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Očekuje se rekordan broj učesnika
Očekuje se rekordan broj učesnika

– Ova već tradicionalna manifestacija pokrenuta sa idejom očuvanja banatskih običaja i u potpunosti ispunjava taj cilj. Ove godine imamo veliki broj učesnika, možda i rekordan, sa mnoštvom izlagača, čak i iz Kragujevca, i uz učešće više kulturno – umetničkih društava iz Zrenjanina i okoline. Ovo će biti pravo predstavljanje Banata u malom – najavila je sekretar MZ „Veljko Vlahović“ Marija Janković.

Program manifestacije počeće u 10 časova, sadržajima za najmlađe, u podne je zvanično otvaranje Etno festivala, a zatim sledi kulturno – umetnički program, sa folklorima iz svih krajeva Banata. Na štandovima će biti predstavljanje starih zanata i rukotvorina. Spremaće se i banatska jela, uz takmičenje u dve kategorije – u kuvanju riblje čorbe i pilećeg parikaša.

– Sve ovo pripremljeno je zahvaljujući kompaniji „Gomex“, Mesnoj zajednici i Gradu Zrenjaninu – ističe Jankovićeva.

Istog dana biće obeležen i Dan mesne zajednice.

– Zajedno sa asocijacijom za razvoj „Bagljaš“ učestvujemo u realizaciji 9. festivala „Banatska priča“, koji je postao značajna gradska manifestacija. Dan mesne zajednice biće u tom sklopu obeležen svečanim koktelom u subotu, u 11 časova. Naši sugrađani i gosti imaće priliku da vide i Međunarodnu bijenalnu izložbu karikature „Zlatni osmeh“, na temu vina – najavila je Snežana Uzelac, član Saveta MZ, uz poziv svima da proprate manifestaciju.

Podeli članak
sinovoz
FAM