Društvo

AUDIO IZDANJE KNJIGE O GRADU

Županijska palata

ZRENJANIN -„Varoške vinjete“ Miodraga Grubačkog, knjiga o našem gradu koja je doživela nekoliko izdanja i koju Zrenjaninci rado čitaju, ali i poklanjaju, doživela je ovih dana i svoje izdanje u zvučnoj formi.

varoske-vinjete

Zahvaljujući ideji Gradske narodne biblioteke i uz finansijsku pomoć Grada, na 100 CD-ova u studiju Saveza slepih Vojvodine, snimljene su „Varoške vinjete“ uz koje će sada naši slepi i slabovidi sugrađani moći da upoznaju i dožive Zrenjanin – nekad i sad.

– Nama ovo izdanje mnogo znači – kažu u Savezu slepih Zrenjanina. – U našoj biblioteci imamo knjiga, ali to su knjige koje smo dobijali. Ovo je prva koju smo mi birali. I gotovo sve što imamo u biblioteci je u MP3 formatu, ili na kasetama, a uređaji za reprodukovanje takvih formata polako se povlače i zamenjuju modernom tehnologijom, tako da nam zaista ovo mnogo znači.

Autor Miodrag Grubački kratko je rekao:

– Počastvovan sam što su „Varoške vinjete“ doživele i ovo izdanje. Knjiga je namenjena svim Zrenjanincima i veoma mi je drago što će u pričama u gradu od sada moći da uživaju i naši sugrađani koji dosad to nisu mogli – veli Grubački.

Zvučno izdanje „Varoških vinjeta“ biće promovisano u utorak, u 10 časova, u prostorijama Saveza slepih Zrenjanin.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM