Društvo Vesti Zrenjanin

Arhitekta Marjan Đulinac dobio spomen ploču u Kristalnoj dvorani

marjan đulinac

Arhitekta Marjan Đulinac dobio je spomen ploču koja je svečano otkrivena danas u holu Kristalne dvorane u Zrenjaninu. Istovremeno je otvorena i izložba njegovih projektanskih radova.

 

Spomen ploču otkrili su članovi porodice preminulog arhitekte, u prisustvu Đulinčevih brojnih kolega, ali i sportskih radnika, javnih ličnosti i žitelja grada na Begeju. Spomen ploča se nalazi na ulaznim vratima Kristalne dvorane, koja je, kako je naglasila Aleksandra Kandić iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina, kruna njegove rano prekinute karijere uspešnog i talentovanog arhitekte i projektanta.

 

Kristalna dvorana otvorena je 5. jula 2009. godine, košarkaškom utakmicom reprezentacija Poljske i SAD. U međuvremenu, mnoštvo sportskih događaja nacionalnog i međunarodnog ranga odigralo se na parketu tog modernog i komfornog sportskog zdanja.

 

– Imam čast da evociram uspomene na prerano preminulog kolegu. Sa njim smo delili dobro i zlo čak 14 godina pre njegove prerane smrti. Bio je deo grupe AGM nastale 1994. godine, čiji su neki od osnivača danas ovde, ali nema Marjana. Ostala su mnoga dela iza nas, mnoge godine lepe saradnje. Jedno od dela je i projekat Kristalne dvorane, koji je nagrađen i bio kandidovan za međunarodna prestižna priznanja. Treba pomenuti i projekat konaka manastira Banjska, ovenčan sa nekoliko priznanja. Tu je i zgrada batajničkih nacionalnih laboratorija za bezbednost hrane. Svemu tome Đulinac je dao veliki doprinos imajući jasan i koncentrisan osećaj za zajednički interes – naglasio je profesor Borislav Petrović, iz AGM grupe iz Beograda. Petrović je dugo godina sarađivao sa Đulincem na mnogim projektima.

 

Marjan Đulinac rođen je u Zrenjaninu 15. aprila 1965. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu, a diplomu Arhitektonskog fakulteta stekao je u Beogradu. Sa kolegama iz AGM grupe radio je na brojnim uspešnim projektima, sve do teške bolesti 2008. godine, kada je prekinuta i njegova karijera i životni put.

 

marjan đulinac

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz