Društvo Foto dana

APEL: ZAR JE LAKŠE BACITI ŽIVOTINJU, NEGO JE KASTRIRATI

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Više udruženja i aktivista za zaštitu životinja uputilo je apel Zrenjanincima da prestanu da „ubijaju životinje i da počnu da se ponašaju kao svesna i inteligentna ljudska bića“.

Foto: Dušan Bartolović
Foto: Dušan Bartolović

Oni su pozvali sugrađane da budu odgovorni vlasnici životinja i da ih sterilišu, odnosno kastriraju, jer će na taj način njihovi ljubimci biti zdraviji, srećniji i živeće duže.  

„Kastrirane životinje imaju duži životni vek, manje obolevaju od, na primer, tumora bradavica, raka materice i drugog, u tom slučaju nema lažnih trudnoća, životinje su manje agresivne prema čoveku i drugim životinjama, ne rađaju se mladunci koji će morati biti ubijeni ili premešteni na druga mesta…“, navodi se u apelu koji je dostavljen redakciji portala zrenjaninski.com.

Potpisnici apela navode da neodgovorni vlasnici životinja, kad im se kaže da postoji besplatna sterilizacija kod gradskog veterinara, odgovaraju da je to neprirodno.

„Lakše je uzeti i baciti psa ili mačku, pustiti da prirodno danima umire na mukama nego odneti majku na rutinsku operaciju koja traje nepunih 15 minuta i posle koje je mnogo toga rešeno na mnogo bezbolniji način. Umesto surovog ubijanja desetina, pa i stotina malenih duša – prosta sterilizacija“,  ističe se u ovom apelu.

Svima kojima je u ovom slučaju potrebna pomoć uvek se mogu obratiti Udruženju za zaštitu životinja Magare (facebook) ili na telefon 062/ 158 49 87.

Potpisnici apela su Grupa građana sa Bagljaša, Udruženje ljubitelja životinja „Magare“, ZEN Multifunkcionalni Kinološki Centar Zrenjanin, Kulturni centar „Alternativa“, Ekipa Velikog Srca i Grupa „Zaštitimo životinje iz Dunavske“ (Duvanika).

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz