Društvo

Apel građanima da glasaju za projekte

ZRENJANIN – Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić apelovao je danas na građane da se uključe u glasanje za projekte koje će finansirati Naftna industrija Srbije (NIS).

Gimnazijska ulica
Ta kompanija je od ove godine omogućila i građanima da učestvuju u odabiru ideja, koje za cilj imaju razvoj lokalne zajednice, a pravo da konkurišu imala su registrovana udruženja građana, sportska udruženja, strukovna udruženja, lokalne institucije i fondacije iz, između ostalih, osam vojvođanskih gradova i opština.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina objasnio je da je na portalu NIS-a objavljeno preko 120 projekata, koji se odnose na Zrenjanin, a da je link ka njemu postavljen i na zvaničnom portalu grada.

„NIS je opredelio 12,5 miliona dinara, a projekti se biraju kroz saradnju građana, koji daju svoj glas, NIS-ove komisije i lokalne samouprave“, istakao je Radišić.

On je ocenio da su zrenjaninski projekti kvalitetni, te da bi voleo da ima više kompanija koje na društveno odgovoran način doprinose lokalnim sredinama.

„Svaki građanin ima pravo da sa jednog kompjutera glasa za tri projekta, za koje smatra da doprinosi razvoju Zrenjanina“, objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Gradski funkcioner je dodao i da je pored naziva svakog projekta, naveden i naziv aplikanta, njegov kratak sažetak, kao i budžet.

Među projektima su, između ostalog, predlog zrenjaninskog Fudbalskog kluba „Radnički“ za izgradnju objekta za smeštaj mladih sportskih talenata koji nisu iz Zrenjanina, projekat za organizovanje 12. Internacionalnog folklornog festivala KUD „Pionira“, za obuku mladih na selu, rekonstrukciju zrenjaninskog Kulturnog centra, promociju raznih vrsta sportova i manifestacija, kulture…

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.