Društvo

Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu

ZRENJANIN – U regionu Vojvodine žive i predstavnici češke manjine i s ovim regionom nas mnogo toga sličnog vezuje iz naše istorije, izjavila je danas u Zrenjaninu, ambasadorka Češke Republike u Srbiji Ivana Hlavšova.

Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu
Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu

Hlavšova je, prilikom susreta sa čelnicima grada, istakla da je domaćinima upravo zbog toga ukazala da oseća kao kod kuće.
-Razgovarali smo i o privredi, prilikama za ulaganje od strane čeških investitora, kao i o nastavku saradnje u oblasti kulture – naglasila je Hlavšova.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da uvek u ovakvim prilikama koristi mogućnost da prezentuje potencijale grada Zrenjanina i mogućnosti za eventualnu saradnju s privrednicima, ovoga puta iz Češke.

-Ja se nadam da ćemo u nekom narednom periodu imati intenzivne razgovore na različitim nivoima i da će oni biti krunisani dolaskom nekog investitora iz Češke – dodao je Janjić.
Jedan od povoda za dolazak ambasadorke je i predstojeća manifestacija „Evropsko selo“, na kojoj deca iz škole „Jovan Cvijić“, koju je ambasadorka posetila, predstavljaju upravo Češku.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.