Društvo

Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu

ZRENJANIN – U regionu Vojvodine žive i predstavnici češke manjine i s ovim regionom nas mnogo toga sličnog vezuje iz naše istorije, izjavila je danas u Zrenjaninu, ambasadorka Češke Republike u Srbiji Ivana Hlavšova.

Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu
Ambasadorka Češke u poseti Zrenjaninu

Hlavšova je, prilikom susreta sa čelnicima grada, istakla da je domaćinima upravo zbog toga ukazala da oseća kao kod kuće.
-Razgovarali smo i o privredi, prilikama za ulaganje od strane čeških investitora, kao i o nastavku saradnje u oblasti kulture – naglasila je Hlavšova.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da uvek u ovakvim prilikama koristi mogućnost da prezentuje potencijale grada Zrenjanina i mogućnosti za eventualnu saradnju s privrednicima, ovoga puta iz Češke.

-Ja se nadam da ćemo u nekom narednom periodu imati intenzivne razgovore na različitim nivoima i da će oni biti krunisani dolaskom nekog investitora iz Češke – dodao je Janjić.
Jedan od povoda za dolazak ambasadorke je i predstojeća manifestacija „Evropsko selo“, na kojoj deca iz škole „Jovan Cvijić“, koju je ambasadorka posetila, predstavljaju upravo Češku.

Podeli članak
sinovoz
FAM