Društvo

ALARMANTNO: Fale nam onkolozi!

ZRENJANIN – Ukoliko se uskoro ne ukine uredba Vlade Srbije o zapošljavanju radnika u državnim, odnosno budžetskim ustanovama, usvojenom radi raconalizacije javnog sektora, Onkološko odeljenje Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu moglo bi da se nađe u ogromnom problemu.

Načelnica tog odeljenja dr Nedeljka Boškov objašnjava da su u ovoj službi trenutno zaposlena tri onkologa, raspoređena u tri zgrade, koja rade sa velikim brojem pacijenata iz celog Srednjobanatskog okruga, i da se bliži period kada će neki od njih otići u penziju. A, neće biti nikoga da ih zameni, jer Bolnici nije dozvoljeno da zapošljava nove kadrove.

– Ukoliko se nešto ne izmeni, u vremenu koje dolazi naći ćemo se u situaciji da ono što je građeno šezdeset godina, na veliku korist stanovnika srednjeg Banata, bude svedeno na mnogo niži nivo. Da bi neko postao subspecijalista onkolog, da bi mogao da donosi odluke i kvalitetno radi, potreban je period od pet godina za specijalizaciju a, povrh svega, neće ni moći da bude primljen u Bolnicu – upozorava Boškov i podseća da je ova zdravstvena ustanova, pre šezdeset godina, dobila jednu od prvih organizovanih onkoloških službi u Srbiji i da je jedan od prvih kolposkopa u regionu 1957. godine stigao baš u Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.