Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Nedelja parlamentarizma u Zrenjaninu je obeležena simuliranom sednicom lokalne skupštine, a u klupama su bili učenici zrenjaninskih srednjih škola.

 

 

Organizator ovog skupa bila je Kancelarija za mlade u Zrenjaninu, u saradnji sa Unijom učeničkih parlamenata i Udruženjem “Evropska generacija”. Simuliranoj sednici prisustvovali su i pokrajinski poslanik Darko Bađok i gradski funkcioneri Simo Salapura i Ljubica Travica.

 

 

– Ovo je akcija koja se sprovodi na inicijativu Narodne skupštine Republike Srbije, povodom obeležavanja nedelje parlamentarizma. Odlučili smo se za simulaciju zasedanja lokalnog parlamenta, a bili su prisutni učenici svih zrenjaninskih srednjih škola, koje su delegirali njihovi parlamenti. Cilj je da se mladi upoznaju sa načinom rada Skupštine, a tema sednice je osnivanje Omladinskog centra – kaže Ivan Mikalački iz Kancelarije za mlade, uz napomenu da su svim učenicima nasumično podeljene fiktivne biografije i izrežirana pripadnost izmišljenim političkim partijama.

 

 

Za jednu od članica „parlamenta“ određena je i Vanja Brankov iz Ekonomsko-trgovinske škole “Jovan Trajković”, koja je imala zadatak da predloži odluku o osnivanju Omladinskog centra, što je stvarni plan mladih u Zrenjaninu.

 

– Ovo je lepši deo našeg posla, da mladima predočimo neke od karakteristika bavljenja politikom. Oni sami trebaju da biraju svoj put. Ni ja nisam planirao da se bavim politikom, a sada sam deo političke scene u Pokrajini – istakao je pokrajinski poslanik Darko Bađok, poručujući mladima da pre svega budu tolerantni i da rade na svom napredovanju u svim sferama.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*