Jump to the website Jump to the website
audiovox

Najčešće oboljenje ramenog zgloba je periartritis humero-scapularis (PAHS), poznat još i kao “smrznuto ili bolno rame”. Ono može biti posledica bolesti, starenja, prekomerne upotrebe i povrede samog zgloba (artroza ramena) ili pojave kalcifikata na tetivama koje okružuju zglob.

 

Bol u ramenu

 

Često dolazi do blokade ramena, gde se ruka nalazi u ukočenom položaju, do nemogućnosti podizanja iznad glave ili savijanju iza leđa. Dijagnoza se postavlja na osnovu uzete anamneze i kliničkog pregleda. Kao dopuna, može se uraditi i RTG snimak kao i ultrazvučno snimanje mikih tkiva.

 

Lečenje najčešće zavisi od postavljene dijagnoze. U najvećem broju slučajeva, ukoliko se pacijent javi na vreme, bolovi u ramenu prolaze mnogo brže. Fizikalna terapija i kineziterapija zauzimaju najvažnije mesto u lečenju smrznutog ramena kako nam kažu iz naše ambulante Pro Fizio Medik. Sve fizikalne procedure bazirane su tako da deluju protiv bola, upale, otoka, razbijanju kalcifikata na tetivama, a kineziterapijom se povećava obim pokreta, tako što se istežu strukture koje su skraćene usled dugotrajne neupotrebe ramena.

 

Adresa ambulante za zdravstvenu rehabilitaciju i fizikalnu terapiju “Pro Fizio Medik” :

 

Ulica: Milana Stanivukovića 27/7 – kod nove Medicinske škole

 

Radno vreme: od 9h do 19h

 

Telefoni: 023/531-115 i 064/33-88-474

 

Facebook stranica: www.facebook.com/prophysiomedic

 

Mail: prophysiomedic@gmail.com


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*