Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju vodič “Mala knjiga o duši”

mala knjiga o duši

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju vodič „Mala knjiga o duši“ autora Ahima Hauga.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove autor ove knjige?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 27. jula, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

“Mala knjiga o duši” je vodič kroz našu psihu i njena oboljenja

 

Šta je „duša“? Naprosto starinski naziv za naš mozak, ili je ipak reč o nečem drugom, poput čovekove suštine? I šta se dešava ako duša izgubi ravnotežu? Kako nastaju duševne bolesti i kako se leče? “Mala knjiga o duši” se na zanimljiv način približava najskrivenijem, nevidljivom delu našeg bića i pruža dubok uvid u psihijatriju i psihoterapiju.

 

Većina ljudi posmatra psihijatriju s podozrenjem i zadrškom. Pritom je savremena psihijatrija u stanju da na većinu naših pitanja o duši pruži zadovoljavajuće, pa čak i optimistične odgovore. Ovo je knjiga za sve one koji nisu zadovoljni odgovorima koje daju sveštenici ili naučnici posvećeni istraživanju mozga. Ahim Haug umešno prenosi svoje medicinsko znanje u lako razumljivom obliku, a njegove osnovne teze su sledeće:

 

– Mnoge duševne bolesti mogu da se izleče, ponekad čak i uspešnije od telesnih.

 

– Savremena psihijatrija je deo medicine; psihoterapija i lekovi nisu u suprotnosti, već se međusobno dopunjuju.

 

– Psihijatrija brine o celom čoveku: njegovom telu, psihi i društvenim odnosima.

 

– Zdravlje je povezano s duševnom ravnotežom. Ali ona ne nastaje iz mirovanja, već iz uravnotežavanja neprestanih promena.

 

„Izuzetno dobro napisana i veoma poučna knjiga.“ Huffington Post

 

“Malu knjigu o duši” možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM