Akcije

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju roman „Talentovani gospodin Ripli“

roman talentovani gospodin ripli

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju roman „Talentovani gospodin Ripli“ autorke Patriše Hajsmit.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 21. januara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Jedan od najintrigantnijih junaka svetske književnosti

 

Upoznajte Toma Riplija, jednog od najintrigantnijih junaka svetske književnosti.

 

Imućan američki bračni par Grinlif poverava delikatan zadatak mladom i naizgled bezazlenom Tomu Ripliju. Njegov zadatak je da otputuje u Italiju i ubedi njihovog sina Dikija da se vrati u Ameriku i preuzme porodični biznis. Ali pošto se u Napulju upozna sa Dikijem, lepim mladićem koji uživa u luksuznom životu, Tomova prvobitna fascinacija prerasta u opsesiju. Zar ne bi on mogao da preuzme Dikijev identitet i tako živi lagodnim životom bez materijalnih problema? Kada Diki posumnja u dobre namere svog novog prijatelja, Tom će preduzeti nezamislive korake kako bi, na najmonstruozniji način, sebi omogućio ostvarenje američkog sna.

 

„Briljantnost izgradnje ovog književnog lika ogleda se u autorkinoj veštini da u istom protagonisti spoji herojskog i demonskog „američkog sanjara“. On u čitaocu budi simpatije čak i kada njegovo ponašanje postane u pravom smislu psihopatološko. Dok nas istovremeno navodi da saučestvujemo u hladnoj logici njenog antiheroja, Hajsmit nas primorava da preispitamo liniju razgraničenja između razuma i ludila.“ New York Times

 

Patriša Hajsmit (1921, Fort Vortu, Teksas – 1995, Lucern, Švajcarska) objavila je dvadeset dva romana i brojne kratke priče. Najpoznatija je po psihološkim trilerima kroz koja se provlači kritika društva i moralnih normi.

 

Po njenom prvom romanu „Stranci u vozu“ Alfred Hičkok je 1951. snimio istoimeni film. Kada je 1955. godine objavljen „Talentovani gospodin Ripli“ čitalaštvu je predstavljen fascinantni antiheroj koji će se pojaviti u još četiri njena klasična kriminalistička romana.

 

Knjigu „Talentovani gospodin Ripli“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.