Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Upitnik je pola srca“

upitnik je pola srca

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Upitnik je pola srca“ autorke Sofije Lundberj.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove glavna junakinja ovog romana?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 18. novembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

„Upitnik je pola srca“ je priča o prevazilaženju stida i krivice, o istini i prihvatanju svoje prirode, ali pre svega o tome kako da volimo.

 

Elin Bouls vodi savršen život. Ona je uspešna fotografkinja u Njujorku. Udata je za divnog Sema i zajedno imaju sedamnaestogodišnju ćerku Alis. Ali njihovoj savršenoj porodičnoj slici uvek je nešto nedostajalo.

 

Jednog dana Elin dobija pismo od Fredrika, školskog druga i jedinog iskrenog prijatelja iz siromašnog detinjstva provedenog na ostrvu Gotland nadomak Švedske. On je glas iz prošlosti koji je Elin svim snagama nastojala da zaboravi i sakrije od svih, čak i od najbližih. Neočekivana vest budi različita sećanja i razmišljanja. Nastaje razdor između Elin i njene porodice. A nju obuzima stid zbog onoga što je nekada učinila. I progoni je tajna zbog koje je pobegla sa ostrva gde se nikad nije vratila.

 

Elin naposletku uviđa da se mora suočiti sa svojom prošlošću kako bi ponovo pronašla sebe i sačuvala svoju porodicu. Kreće na put koji je vodi na drugi kontinent, ali i u drugo vreme i drugi život.

 

Proslavila se romanom „Crveni adresar“

 

Sofija Lundberj (1974) je švedska autorka koja se proslavila svojim romanom prvencem „Crveni adresar“, prevedenim na 33 jezika.

 

Pre nego što je počela da se bavi pisanjem, radila je kao novinar i urednik brojnih izdanja posvećenih psihologiji i razvoju dece. Sarađivala je i na realizaciji kratkih dokumentarnih filmova za američki kanal Si-En-En, ali priznaje da joj se najviše dopada posao romanopisca.

 

U svojim romanima Sofija najčešće obrađuje sudbine žena, odnosno, trudi se da im živote „isceli“ kroz životne obrte koje im priređuje. Njen prvi roman „Crveni adresar“ govori o devedesetogodišnjakinji koja je imala ispunjen život u burnim danima evropske istorije. U knjizi „Upitnik je pola srca“ Lundberj je obradila priču o teškom detinjstvu koje nekad stvara prepeke u životu. U trećem romanu, koji se upravo pojavio u Švedskoj, govori o ženskom prijateljstvu.

 

Knjigu „Upitnik je pola srca“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM