Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Tajne koje smo čuvale“

tajne koje smo čuvale

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Tajne koje smo čuvale“ autorke Lare Preskot.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove autorka knjige Tajne koje smo čuvale?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 10. februara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Dve špijunke u potrazi za zabranjenim remek-delom

 

Ovo je uzbudljiv roman o preobražaju, dužnosti i žrtvovanju. Nadahnut je istinitom pričom o zaveri CIA da se jedan od najvećih ljubavnih romana svih vremena – „Doktor Živago“ – iskoristi za antisovjetsku propagandu.

 

Hladni rat je u punom jeku. Dve daktilografkinje iz biroa CIA dobijaju životni zadatak. Misija: krijumčarenje „Doktora Živaga“ iz SSSR-a, gde se niko ne usuđuje da ga objavi, i nastojanje da Pasternakovo veliko delo nađe put do štamparija u svetu.

 

Glamurozna i prefinjena Sali Forester iskusna je špijunka. Ona je svoj dar za prevaru brusila po čitavom svetu služeći se svojom magnetskom privlačnošću i šarmom da izmami tajne od moćnih muškaraca. Irina je početnica koja pod Salinim starateljstvom brzo uči kako da se uklopi. Uči kako da izvrši primopredaju poverljivih dokumenata i neprimetno ih prenosi.

 

Da li umetničko delo može da promeni svet?

 

„Tajne koje smo čuvale“ spaja legendarnu književnu ljubavnu priču – višedecenijsku vezu Pasternaka i njegove ljubavnice i muze Olge Ivinske, koja je poslata u gulag i bila model za Pasternakovu junakinju Laru – s pričom o dve žene kojima je data prilika da vode život pun intriga i opasnosti.

 

„U središtu ovog romana nalazi se moćno ubeđenje da umetničko delo može promeniti svet.“ New York Times

 

Lara Preskot je stekla diplomu Centra za pisce Mičener na Univerzitetu Teksasa u Ostinu. Pre toga bila je operativac političkih kampanja. Njene pripovetke su se pojavljivale u časopisima The Southern Review, The Hudson Review, Crazyhorse, Day One i Tin House Flash Friday. Dobila je 2016. nagradu Crazyhorse Fiction za verziju prvog poglavlja „Tajni koje smo čuvale“. Živi u Ostinu u Teksasu.

 

Knjigu „Tajne koje smo čuvale“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM