Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Srećan Božić, Alekse Krose“

srećan božić alekse krose

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Srećan Božić, Alekse Krose“ autora Džejmsa Patersona.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „U kom američkom gradu se odvija radnja ovog romana?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 2. decembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Detektiv Aleks Kros je dobio poziv na Badnje veče – i biće srećan ako dočeka Novu godinu…

 

Aleks Kros samo želi da mirno proslavi Božić sa svojom porodicom. Ali za Badnje veče dobija hitan poziv: naoružani muškarac drži svoju ženu i decu kao taoce. Situacija preti da se pretvori u krvoproliće. I to nije jedina loša vest. Teroristkinja Hala se vratila u Vašington. Na stanici J ubila je četvoro ljudi i nestala. Više nego ikad ranije, Kros prikuplja sve svoje znanje, kreativnost i smelost ne bi li sprečio teroristički napad kakav Vašington nije video…

 

„Tačno je da „Srećan Božić, Alekse Krose“ ima prazničnu atmosferu. Ali, ovo je triler za sva godišnja doba… Jedna od najboljih Patersonovih knjiga.“ BookReporter.com

 

Aleks Kros inspiracija za dva filma

 

Iako kao svog omiljenog autora često navodi Markesa, Džejms Paterson priznaje da su na njega najinspirativnije delovali filmovi „Dan šakala“ i „Isterivač đavola“.

 

Pošto je napisao nekoliko uspešnih trilera, Paterson je ranih devedesetih došao na ideju da kreira lik afroameričkog heroja u okviru tog žanra. Ideja je rezultovala nizom bestselera, čiji je glavni akter, forenzički psiholog Aleks Kros, postao jedan od najpoznatijih likova u detektivskoj literaturi. Ovaj lik je inspiracija za dva filma – „Poljubi devojke“ (1997) i „U paukovoj mreži“ (2001). Oba sa Morganom Frimenom u ulozi Krosa.

 

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Džejms Paterson je imao više bestselera na listi New York Timesa nego što je ikada imao ijedan drugi pisac. Otkako je njegov prvi roman dobio nagradu Edgar 1976. godine, knjige Džejmsa Patersona prodate su u više od 350 miliona primeraka.

 

Knjigu „Srećan Božić, Alekse Krose“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM