Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Profesor žudnje”

profesor žudnje

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Profesor žudnje“ autora Filipa Rota.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove glavni lik ovog romana?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 9. decembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

U studentskim danima Dejvid Kepeš predstavljao se kao „raskalašnik među učenjacima, učenjak među raskalašnicima“. Ovaj podvojeni identitet obeležiće ceo njegov život. Dok Filip Rot prati svog junaka od ušuškanosti detinjstva do razuzdanih erotskih mogućnosti, od ljubavnog trougla u Londonu do duboke usamljenosti u Njujorku, Kepeš se suočava sa osnovnim nedoumicama o zadovoljstvu: kako pomiriti požudu i dostojanstvo, kako odoleti iskušenjima poroka.

 

„Obziran, čak nežan, uglađen roman o paradoksu žudnje, te razdiruće strasti koja može dovesti do sreće, ali je ne može preživeti.“ New York Times Book Review

 

„Filip Rot je veliki istoričar modernog erotizma.“ Milan Kundera

 

„Malo je autora koji mogu pisati o strasti na tako istančan i zabavan način.“ Washington Post

 

Dobitnik Pulicerove i Bukerove nagrade

 

Filip Rot (1933, Njuark, Nju Džersi – 2018, Njujork) za svoju prvu knjigu „Zbogom, Kolumbo“ dobio je Nacionalnu nagradu za književnost 1960, što ga je odmah, kao pisca izrazite duhovitosti, dubokog uvida i saosećanja čak i za najnedopadljivije književne junake, uzdiglo među korifeje „jevrejske američke proze“. Svetsku slavu doživeo je s romanom „Portnojeva boljka“ (1969) prevashodno zahvaljujući pikantnom rečniku ispovesti glavnog junaka. Pulicerovu nagradu za književnost dobio je 1997. za roman „Američka pastorala“. Bukerova nagrada za životno delo dodeljena mu je 2011.

 

Knjigu „Profesor žudnje“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM