Akcije

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Kvadratni koren iz života“

Kvadratni koren iz života

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Kvadratni koren iz života“ čiji je autor Muharem Bazdulj.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 7. januara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Priča u kojoj se ukrštaju dva grada

 

Lični bilans, svođenje računa sa nekadašnjim sobom, iz perspektive čoveka koga je slučaj odveo na iste staze kojima se nekada kretao, u isti grad – koji više nije „onaj grad“, kao što i čovek koji ga ponovo posećuje više nije „onaj čovek“. Priča u kojoj se ukrštaju ta dva grada i ta dva čoveka krije se između korica knjige „Kvadratni koren iz života“ Muharema Bazdulja.

 

„Cigareta je dogorela, vreme je da se krene. Ulazim u autobus…“

 

„Kvadratni koren iz života“ otvara se stihovima Toma Vejtsa. Ima nečeg od te intonacije i tog vokala u glasu naratora novog romana Muharema Bazdulja. Ovaj autor je već prepoznatljiv po veštom i uzornom pisanju iz prvog lica jednine. No, nijedan njegov prethodni lik nije bio toliko slojevit i kompleksan. Sergej Babić, Beograđanin već dobrano zagazio u pedesete, kreće na put za Tuzlu. Godina je 2014, a on je u Tuzli već jedanput bio, tačno dvadeset godina ranije. Tokom tri sata vožnje, Babić se priseća mnogo dužeg putovanja ka istoj destinaciji. On pravi bilans što vlastitog života, što političkih i generacijskih promašaja. Pišući o politici, ali dostojno umetnosti romana, poput Ismaila Kadarea, sa Bolanjovom sposobnošću da prikaže duh vremena kroz opise intelektualnih koterija, Bazdulj je napisao roman koji se brzo čita i dugo pamti.

 

„Roman o čoveku koji je odbio da smisao koji je izgubio u mraku traži pod reflektorima i kome ne preostaje ništa do da gradi svoj lični, autoparodični, zajebantski i jebivetarski mit, i da pod imenom nepostojećeg čoveka sazdanim od naslova jedne pesme bez keruakovske potrebe da od toga pravi pompu, krene na putovanje koje je samo sebi cilj i svrha.“ Vladimir Kecmanović

 

Romani Muharema Bazdulja objavljeni na više jezika

 

Muharem Bazdulj je nagrađivani književnik, novinar i prevodilac. Plodan pisac koji pleni lepim jezikom, erudicijom i veštim vođenjem priče. Anagažovani intelektualac koji se ne libi da iznosi stavove o najrazličitijim i najdelikatnijim pitanjima. Njegovi romani su objavljeni na engleski, nemački, poljski, bugarski i makedonski.

 

Knjigu „Kvadratni koren iz života“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz