Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Drugi Ajnštajn“

drugi ajnštajn

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Drugi Ajnštajn“ autorke Mari Benedikt.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „U kom vojvođanskom mestu je rođena Mileva Marić?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 25. novembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Knjiga „Drugi Ajnštajn“ je divna, tužna i nezaboravna priča o briljantnoj Milevi Ajnštajn, ženi koja je ostala u senci velikana.

 

Mileva Marić je fascinantna i briljantna fizičarka. Ona je drugi Ajnštajn.

 

Oduvek je bila drugačija i razlikovala se od ostalih devojaka. Većina dvadesetogodišnjakinja već je u brakovima, a ne studiraju fiziku na elitnom ciriškom univerzitetu koji posećuju samo muški studenti i svi pokušavaju da je zasene veštim proračunima. A onda njen kolega Albert Ajnštajn počinje da se zanima za nju i Milevin svet se okreće naglavačke. Njihova veza se pretvara u partnerstvo kako srca tako i uma, ali u njihovom braku neće biti mesta za više od jednog genija.

 

„Roman koji staje u odbranu činjenice da je za Ajnštajnov uspeh od izuzetne važnosti bio i rad Mileve Marić. Benediktova daje vrstan istorijski portret ove izuzetne žene.“ Publishers Weekly

 

Prvi roman Mari Benedikt

 

Mari Benedikt je književni pseudonim Heder Terel. Rođena je 1969. godine u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirala je istoriju i istoriju umetnosti na Bostonskom koledžu, a zatim pravo na Bostonskom univerzitetu. Dok je radila kao pravnica, sanjala je o tome da piše istorijske romane o brilijantnim ženama. I konačno je 2017. godine napisala svoj prvi roman „Drugi Ajnštajn“, koji govori o fizičarki Milevi Marić, Ajnštajnovoj prvoj ženi, i njenoj ulozi u Ajnštajnovim teorijama.

 

Knjigu „Drugi Ajnštajn“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM