Akcije

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Devojčice uzvraćaju udarac“

knjiga devojčice uzvraćaju udarac

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Devojčice uzvraćaju udarac“ Roberta Takariča.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 3. decembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Urnebesna i dirljiva priča „Devojčice uzvraćaju udarac“ Roberta Takariča, autora koji odlično poznaje lepotu i probleme odrastanja. Robert Takarič je nagrađivani pisac za decu, a ovo je priča o ljubavi i porodici i problemima adolescenata.

 

Radni naslov ovog dnevnika – romana dugo je bio „Jednoj devojčici je jednog dana kiša padala dva dana“. Možda bi i ostao da to dugo nije bilo tako dugo.

 

Kada tokom odrastanja ostaneš bez stare škole, starih drugara i starog stana, a roditelja baš tad nađu da se razvedu… kada osetiš da su te svi zaboravili… kad ostaneš bez sobe i bez pogleda na igralište… kad majka počne da peva, a tako nešto nikada nije radila… kad napokon shvatiš da si samo jedna nemoćna devojčica u pubertetu… kad misliš da je sve krenulo niz reku – dobiješ sestru na poklon!

 

Kako misliš da to nije ništa?

 

Ma daj, molim te…

 

Nemaš ti pojma kako je kada te sestra zagrli!

 

Tamo na onim severnim rekama počne da puca led.

 

Misliš u sebi: „Kako samo ovaj život ume da bude lep!“

 

A kiša sa početka priče prestane da pada.

 

Ali stvarno!

 

Robert Takarič je profesor i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu iz Sente. Napisao je više knjiga za decu i dobio prestižne nagrade kao što su „Mali Princ“, „Neven“, „Dositejevo pero“…

 

Knjigu „Devojčice uzvraćaju udarac“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak
sinovoz