Akcije

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Bukirano“ autora Nebojše Jojića

poklon knjiga

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu Nebojše Jojića „Bukirano“, jedinstveno delo sa podnaslovom ‒ „Priča duga 40.000 kilometara“.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 8. oktobra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

poklon knjigaPred čitaocima je knjiga koja će ih pretvoriti u putnike prostranstvima Afrike i Azije. Njen pisac, kao predvodnik koji se ne drži utabanih staza, provešće nas neobičnim putevima kroz svet egipatskih piramida, uzavrelih sukova Maroka, pa kroz pustinje Severne Afrike sve do vudu svetilišta pod vodopadima Plavog Nila.

 

Najhrabriji, koji se usude da ispune vodičev zahtev da odlože telefone i isključe navigaciju, biće posebno nagrađeni. Uz predahe kraj noćne vatre, ispunjene čudesnim pričama o narodima i podnebljima, njihovoj kulturi i istoriji, putovanje će nastaviti dalje na jugoistok: preko kraljevstva od Sabe, Velike Indije i mirišljavih luka, sve do ljudožderskih plemena na Papui Novoj Gvineji i kraja sveta na ostrvu kovrdžavih.

 

Nebojša Jojić je odabrao neke od nadahnutih putopisnih priča koje su se mogle čuti u emisiji „Bukirano“ (čiji je koautor) na Radio Laguni, i naveo da je u ovoj knjizi imao nameru da čitaoce povede putem kroz islam, vudu, najstarije hrišćanske hramove, mrtve pustinje i lavirinte uskomešanih bazara, bogatstva mogula i maharadža, među ljudoždere, večne piramide i zaboravljene palate, zemlje kraljice od Sabe, maglovite planine i drevne rajske bašte.

 

Radio emisija „Bukirano“ emituje se na Radio Laguni više od dve godine i prava je poslastica za ljubitelje drugačijih putovanja, i manje poznatih predela… Nebojša Jojić je profesionalni i atipični turistički vodič, i do sada je, putujući kopnom, vazduhom i svetskim morima, prešao više od dva i po miliona kilometara, posetio 56 zemalja i dočekao i ispratio više od 12.000 zadovoljnih putnika. Turizmom se bavi i danas, kao tvorac i izvođač neobičnih programa i dalekih putovanja. Osnivač je Saveznog Udruženja Svetskih Putnika i bio je njegov dugogodišnji predsednik.

 

Knjigu „Bukirano“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz