Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i izdavačka kuća Laguna poklanjaju knjigu “Crna ruka”

crna ruka

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Crna ruka“ autora Stefana Taltija.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na pitanje: „Kako glasi ime čoveka koga su zvali italijanski Šerlok Holms?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 9. septembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Ovo je istinita priča o najsmrtonosnijem tajnom udruženju u istoriji Amerike. Uzbudljiva priča o kriminalu, predrasudama, žrtvovanju i časti u Americi na početku XX veka.

 

U leto 1903. talas podmuklih zločina izazvao je paniku prvo u Njujorku, pa zatim u čitavoj Americi. Decu italijanskih doseljenika otimaju, a brojne žrtve nemilosrdno ubijaju. Bombe dižu u vazduh stambene zgrade. Sudije, senatori, bogati industrijalci, svi dobijaju pisma u kojima im se preti strašnom smrću. Jedini znak raspoznavanja počinilaca bio je simbol Crne ruke.

 

Između američke javnosti i bezakonja Crne ruke stajao je Džozef Petrosino. Čovek koga su zvali italijanski Šerlok Holms bio je beskompromisni i talentovani detektiv i majstor prerušavanja. Kako su zločini postajali sve bizarniji, Petrosino i njegov odred, sačinjen isključivo od Italijana, pokušavali su da razbiju to tajno kriminalno društvo pre nego što mržnja prema svim doseljenicima ne eskalira u katastrofu.

 

„Veoma zanimljivo istraživanje burne i malo poznate epizode iz američke prošlosti.“ Washington Post

 

„Napeto, žustro i dinamično.“ Newsday

 

Knjigu „Crna ruka“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM