Akcije YTOP

POKLANJAMO KNJIGU “UPOZORENJE O SADRŽAJU”

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Upozorenje o sadržaju” Nila Gejmena.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom “javno”.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak na našoj Fejsbuk stranici.

 

Od autora bestselera “Američki bogovi”, “Koralina” i “Nikadođija” stiže nam knjiga “Upozorenje o sadržaju”, kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori. Ova zbirka Nila Gejmena sadrži horor priče, priča o duhovima, naučnu fantastiku, bajke, basne, poeziju, ali i priču “Crni pas” u kojoj ponovo srećemo Senku iz “Američkih bogova”.

 

Sa stranica nove knjige Nila Gejmena vrebaju čudovišta, ali gde ima čudovišta, tu ima i čuda. “I baš kao i u životu i u ovoj knjizi postoje stvari koje mogu da vas uznemire. Ima tu smrti i bola, suza i nelagode, kao i svih vrsta nasilja, okrutnosti, pa čak i zlostavljanja. Ali ima i dobrote, ili se bar tome ponekad nadam. Pa čak i pregršt srećnih završetaka”, poručuje svom čitaocu Gejmen i dodaje: “Mnoge od ovih priča se loše završavaju bar po jednu od osoba koje su u njima prikazane. Ovde ima dužih i kraćih priča. Tu je i pregršt pesama, kojima je možda neophodno zasebno upozorenje za one ljude koje plaši, potresa ili neizlečivo zbunjuje svaki susret s poezijom. Eto. Upozoreni ste.”

 

Uživajte u ovim zbivanjima koja se nikada nisu dogodila.

 

Nil Gejmen, pisac stripova, priča i romana, radio-drama i filmskih scenarija, dobitnik je brojnih nagrada. Sarađivao je sa Terijem Pračetom, zapažen je kao autor dečje fantastike. Godine 2001. objavljeni su “Američki bogovi”, roman za koji je Gejmen dobio jednu od najprestižnijih nagrada u žanru, nagradu Brem Stoker udruženja horor pisaca. Univerzitet Kalifornija uveo je “Sendmena” kao obaveznu lektiru na predavanjima o mitovima, Tori Ejmos je na čak tri svoja albuma izvodila pesme o Nilu Gejmenu, a pisac Norman Majler jednom prilikom je povodom fame oko “Sendmena” izjavio da je konačno dočekao jedan strip za intelektualce.

 

Knjigu “Upozorenje o sadržaju” možete pronaći od 29. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara “Laguna” nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

Podeli članak
sinovoz
FAM