Akcije Vesti Zrenjanin

Poklanjamo knjigu “Padnem sedam puta, a ustanem osam”

padnem sedam puta a ustanem osam

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Padnem sedam puta, a ustanem osam” autora Naokija Higašide.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, napišete koje godine je rođen autor ove knjige.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 25. marta, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Izvanredan i potresan autoportret mladića koji boluje od autizma

 

“Padnem sedam puta, a ustanem osam” je izvanredan i potresan autoportret mladića koji boluje od autizma.

 

Ova knjiga je prozor u svet izvanrednog mladog čoveka koji se sa svakim svojim izazovom hvata ukoštac odlučno i sa mnogo humora. Bez obzira na to koliko često pada, on ponovo ustaje.

 

Naoki Higašida imao je samo trinaest godina kada je napisao “Zašto skačem” – jedinstven uvid u život, misli i osećanja autističnog deteta. Njegovi zapisi dosegli su svetski uspeh. Pobudili su pažnju i interesovanje svih koji o autizmu nisu znali mnogo ili su imali brojne predrasude.

 

U svojoj novoj knjizi “Padnem sedam puta, a ustanem osam” sa nama deli svoje misli i iskustva mladog čoveka koji se svakodnevno susreće sa poteškoćama izazvanim autizmom. Govori nam o izazovu školovanja, o uspomenama, porodičnim odnosima, oduševljenju kada putuje i problemima sa govorom. Svojim opažanjima on nas ujedno podseća na svakodnevne trenutke koje uzimamo zdravo za gotovo, a koji za njega predstavljaju niz mentalnih koraka – na primer opažanje da je napolju počela kiša. Svestan toga koliko njegovo ponašanje može biti čudno drugim ljudima, on nastoji da nam pomogne da bolje shvatimo autizam i da podstakne društvo da ljude koji imaju posebne potrebe vidi kao ljude, a ne kao problem.

 

„Mudra i komična knjiga koja nam otkriva misterije neverbalnog autizma. Higašidina razmišljanja u nama pokreću more emocija, a njegova samosvest je podsticajna.“ Financial Times

 

„Prosvetljujuće iskustvo. Higašida piše samopouzdano o svojim brojnim interesovanjima i “rigidnoj lepoti autizma” zbog koje voli svoju različitost.“ Kirkus Reviews

 

Rado govori o problemima sa kojima se susreću autistični ljudi

 

Naoki Higašida je rođen 1992. godine. Autistično ponašanje mu je dijagnostikovano 1998. Pohađao je škole za decu sa posebnim potrebama. Srednjoškolsku diplomu je stekao 2011. Objavljeno mu je više eseja i literarnih radova koji su nagrađeni. Ima svoj blog i rado govori o problemima sa kojima se susreću autistični ljudi. Živi u Kimicuu, u Japanu.

 

Knjigu “Padnem sedam puta, a ustanem osam” možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM