Akcije

POKLANJAMO KNJIGU „ORLOVI PONOVO LETE“

orlovi-ponovo-letePortal „Zrenjaninski“ i izdavačka kuća „Laguna“ ove subote čitaocima poklanjaju knjigu „Orlovi ponovo lete“ grupe autora.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala „Zrenjaninski“, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“. Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra na našoj Fejsbuk stranici.

Lagunina edicija priča „Talasi“ bogatija je za knjigu „Orlovi ponovo lete“ u kojoj četrnaest srpskih pripovedača govori o svom detinjstvu. Knjgu je priredio Vule Žurić.

Dobri duh Branka Ćopića okupio je neke od najboljih domaćih pisaca u jedinstvenu književnu družinu. Pišući o svojim magarećim godinama sastavili su zbirku ispunjenu najrazličitijim avanturama, problemima i nevoljama junaka koje drma pubertet, prvi put se zaljubljuju, ne znaju šta će sa sobom pa upadaju u nevolje, odlučuju da pobegnu od kuće i da se nikada, baš nikada više ne vrate u školu.

Kako je to biti omladinac u vreme kad nije bilo kompjutera i mobilnih telefona, a kako je biti tinejdžer u dvadeset prvom veku? Koliko je sazrevanje kratko a sećanje dugo? Da li su patnje, radosti, veselja i razočaranja uvek isti ili su se promenili kao i ceo svet i mladost u njemu?

Na put ka književnim odgovorima na zamršena pitanja odrastanja uputiće nas smešne, nežne, tužne, pronicljive i uvek uzbudljive priče naših autora koji su se odvažili da s nama podele tajne svog detinjstva.

„Orlovi ponovo lete“ kroz priče koje potpisuju Muharem Bazdulj, Marko Vidojković, Mihajlo Pantić, Mirjana Đurđević, Rade Kuzmanović, Miodrag Raičević, Dimitrije Vojnov, Dejan Stojiljković, Dragan Velikić, Zoran Penevski, Ljubica Arsić, Vule Žurić, dr Nele Karajlić, Vladimir Kecmanović.

Podeli članak
sinovoz
FAM