Akcije YTOP

POKLANJAMO KNJIGU “OLUJNI BEDEM” DEJANA STOJILJKOVIĆA

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Olujni bedem” autora Dejana Stojiljkovića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da u komentarima, ispod ovog posta na sajtu, odgovorite na pitanje: “U kom gradu se dešava radnja romana “Olujni bedem”? Odgovore ostavljajte pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavite i svoj e-mail na koji možemo kontaktirati one koji osvoje nagradu. 

 

Imena dva dobitnika objavićemo u sredu, 3. januara 2018. godine, na portalu www.zrenjaninski.com.

 

“Olujni bedem” je nastavak priče o vitezovima Reda Zmaja, o usponu i padu srpske srednjovekovne države, o opsadi Niša i bici na Pločniku.

 

U jesen 1386, nakon pada Pirota, moćna turska ordija predvođena lično sultanom Muratom stiže u dolinu Nišave. Knez Lazar, svestan opasnosti po svoju državu, nije siguran gde će Turci udariti: na Kruševac ili na Niš. Zato u moćnu tvrđavu grada na Nišavi šalje svog kuma, krajiškog vojvodu Milana Toplicu, sa zadatkom da, u slučaju osmanlijske opsade, zapoveda odbranom grada. Ta kneževa odluka nije po volji kefaliji Nenadi, gospodaru Niša, koji će se zato sukobiti sa topličkim vojvodom, a sve se dodatno zaplete kada Nenada otkrije da njegova rođaka Dostana gaji naklonost prema mladome vitezu, iako je obećana drugom proscu. I dok se Niš sprema za veliku bitku, vitezovi Reda Zmaja, vojvoda Ivan Kosančić i Pavle Orlović, u potrazi su za Milošem Obilićem, koga nalaze na krajnje neočekivanom mestu. Dodatni njihov zadatak biće da iz Niša pod opsadom iznesu mošti Svetog Prokopija. Istovremeno, u pustinjskom gradu na obodima carstva derviš Edhem i mladi princ Bajazit bore se sa silama i iskušenjima koji nisu od ovoga sveta…

 

– Nakon pet godina čekanja, ali i nakon pet godina istraživanja i pisanja, “Olujni bedem” je konačno pred čitaocima. Ovo je, bez ikakve sumnje, najiščekivanija knjiga u mojoj dosadašnjoj književnoj karijeri i zato smo i Laguna i ja celom projektu pristupili sa velikom posvećenošću, jer nakon velikog uspeha romana “Duge noći i crne zastave”, nastavak priče je morao da bude na istom nivou. Smatram da je “Olujni bedem” na nivou više, ali publika će dati svoj sud, jer čitaoci su jedini koji knjizi daju život, bez njih posao pisca ne bi imao smisla. “Olujni bedem” nastavlja tamo gde su stale “Zastave” i donosi mnogo više – istakao je Stojiljković.

 

Roman “Olujni bedem” možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara “Laguna” nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

Podeli članak

34 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM