Akcije

POKLANJAMO KNJIGU “KARAVAN ČUDESA”

karavan-cudesaPortal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ove nedelje čitaocima poklanjaju novi roman Uroša Petrovića “Karavan čudesa” .

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom “javno”. Imena dvoje dobitnika objavićemo sutra na našoj Fejsbuk stranici.

Autor bestseler romana “Peti leptir” i “Deca Bestragije” donosi nam fantastični roman za tinejdžere, ali i za odrasle – “Karavan čudesa”.

Ovog puta predstavlja nam dečaka koji je ukraden i odveden u svet kakav smo svi bar jednom sanjali i kojeg smo se svi oduvek plašili!

Donosi nam priču o dečaku Adamu, koji naglo i neočekivano biva istrgnut iz roditeljskog doma i ograđenog dvorišta i bačen u prostor divlje prirode, prepušten sam sebi i vlastitoj snalažljivosti. Ovo je uzbudljiva avanturistička priča o borbi troje dece za opstanak, ali i simbolična parabola o odrastanju i sazrevanju sagledana kao prevazilaženje tegoba i prepreka, bilo spoljašnjih, bilo onih koje proističu iz prirode jedinke.

– Roman “Karavan čudesa” potaknut je mojim davnašnjim, dečačkim strahovima i poimanjima sveta u kom sam nepitan, zatečen. Opisao sam pustolovinu smeštenu u svet koji nam je svima i dalek i blizak istovremeno, i mislim da je baš zbog te bliskosti sa stvarnim njegova začudnost strahotnija i upečatljivija. Počinje tako što Crna baba hvata dečaka, trpa ga u vreću i odnosi u nepoznato – nekada su me plašili da bi mi se, u slučaju da ne budem poslušan dečak, to sasvim izvesno moglo i dogoditi. Eto, dogodilo se. Ne baš tada, ali jeste sada, u ovoj knjizi. Priča je o tome – ističe Uroš Petrović.

Uroš Petrović se pored književnosti, bavi i ilustracijom, fotografijom i dizajnom, predsednik je Mense Srbije, jedan od najuspešnijih rešavača IQ-X testa na svetu i koautor NTC sistema učenja za unapređivanje intelektualnih sposobnosti dece i stimulaciju darovitih, koji se predaje i primenjuje u nekoliko zemalja Evrope. Njegove knjige se nalaze među najčitanijim naslovima srpske književnosti za decu u ovom veku, a objavljene su do sada i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Makedoniji i Češkoj.

Podeli članak
sinovoz
FAM