Akcije YTOP

POKLANJAMO KNJIGU “KAO U SOBI SA OGLEDALIMA”

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu “Kao u sobi sa ogledalima” Vladimira Kecmanovića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom “javno”.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Knjiga “Kao u sobi sa ogledalima” je pravi mozaik ratnih i poratnih epizoda, dirljivih, tragikomičnih i potresnih situacija koje su se s bosanskog ratišta rasule po ovdašnjim prostorima. U centru svake priče su čovek i njegov odraz u ogledalu sveta.

 

Ispričana prepoznatljivim eliptičnim piščevim stilom i osobenom književnom formom, ona je svojevrsni presek pripovedačkog opusa Vladimira Kecmanovića jer sadrži sve ono po čemu su poznati njegovi romani.

 

Povodom izlaska nove knjige Vladimir Kecmanović je izjavio: “Verujem da svaki pisac, bio toga svestan ili ne, uvek pokušava da napiše knjigu kakvu bi sam voleo da pročita. Čini mi se da sam u ovoj knjizi u tome uspeo.”

 

Na stranicama knjige “Kao u sobi sa ogledalima” prepliću se istina i laž, pripovedanje i zamišljenost, prošlost i sadašnjost. Pisac nas upoznaje s malim velikim ljudima, uglavnom marginalcima, i svedoči o njihovim usponima i padovima, o sudbinama koje su ponekad veće i od života i od literature. U svoju sobu sa ogledalima Kecmanović uvodi i svoje likove i svoje čitaoce, odraz čoveka na ovim stranicama odraz je sveta u kome živimo. Nisu svi ti odrazi lepi i ugodni za oko, ali će svaki od njih priuštiti čitaocu izuzetno čitalačko iskustvo.

 

Vladimir Kecmanović je objavio romane “Poslednja šansa”, “Sadržaj šupljine”, “Feliks”, “Top je bio vreo”, “Sibir”, “Osama”, “Kainov ožiljak” (sa Dejanom Stojiljkovićem) i zbirku pripovedaka “Zidovi koji se ruše”. Dobitnik je nagrada “Ivo Andrić”, “Branko Ćopić”, “Meša Selimović”, “Hit libris”, “Vitez srpske književnosti”, “Pečat vremena”, “Pero Despota Stefana” i Velike Andrićeve nagrade instituta u Andrićgradu. Njegova proza doživela je više filmskih, pozorišnih i dramskih adaptacija i prevedena je na engleski, francuski, nemački, ukrajinski, mađarski i rumunski jezik.

 

Knjigu “Kao u sobi sa ogledalima” možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara “Laguna” nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

Podeli članak
sinovoz
FAM