Akcije Vesti Zrenjanin

Poklanjamo drugi deo knjige Neleta Karajlića “Solunska 28”

solunska 28

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“ autora Neleta Karajlića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove čuvena satirično – humoristička emisija čiji je jedan od autora bio Nele Karajlić?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 11. novembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Drugi deo knjige “Solunska 28” nosi naziv “O prijateljstvu i izdaji”

 

Drugim delom trilogije Karajlić po ko zna koji put dokazuje kako poseduje neiscrpnu energiju kojom uspeva da se izbori sa najvećim životnim i umetničkim izazovima. Ovaj deo posvećen je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava.

 

Karajlić pripoveda o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu. On nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca. Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže.

 

Dr Nele Karajlić je rođen u Sarajevu 1962. godine kao Nenad Janković. Završio je Drugu sarajevsku gimnaziju. Studirao je orijentalistiku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

 

Multimedijalni je umetnik koji se bavi muzikom, filmom, televizijom, pozorištem i književnošću.

 

Ranih osamdesetih osniva rok grupu “Zabranjeno pušenje”, koja veoma brzo postaje svejugoslovenski fenomen. U isto vreme radi na Radio Sarajevu, kasnije i na Televiziji, satirično – humorističku emisiju “Top lista nadrealista”. Ova emisija ostavlja dubok trag na celokupnom jugoslovenskom medijskom prostoru.

 

Knjigu „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM