Akcije

APEL: Rokiju neophodna pomoć

ZRENJANIN – Udruženje za brigu o životinjama Banata „Beta“ iz Zrenjanina apelovalo je na sve koji su u mogućnosti da pomognu Rokiju, koji trenutno prima terapije i bori se da povrati funkciju zadnjih nogu.

Pomozimo Rokiju
Pomozimo Rokiju

Roki je spašen sa ulice, gde je ostavljen da umire lagano i u mukama. Nesavesni pojedinac, koji ga je udario kolima, nastavio je svojim putem, ni ne okrenuvši se da proveri da li je Roki možda živ i da li mu je potrebna pomoć.

Ipak, na Rokijevu veliku sreću, tu su se našli ljudi koji nisu mogli samo da prođu okrenute glave. Oni su ga odneli na sigurno i pružili mu prvu pomoć. Međutim, zbog finansijskih izdataka, bili su prinuđeni da se obrate za pomoć aktivistima „Bete“.

Zahvaljujući jednoj dobroj ženi, koja je videla njegove slike i sažalila se, to udruženje je sakupilo potreban novac za put i za rendgenski snimak njegove kičme.

Rendgenski snimak je pokazao napukla i slomljena rebra. Veterinar je savetovao terapiju, koja bi pomogla da se otok smanji, a samim tim i bolovi. Ona košta 1.500 dinara po svakoj i Roki bi morao da je prima pet ili šest dana.

„Iako prognoze možda nisu sjajne, iako su šanse male, ne možemo a da ne pokušamo da ga spasimo. Bez obzira na to što mališa ne može da pokreće zadnje noge neverovatno je kakvu volju Roki ima i koliko je on željan da stalno nekoga prati, da stalno bude u nečijem društvu i uz nekoga ko će da ga mazi i priča sa njim“, istakli su aktivisti „Bete“ za portal „Zrenjaninski“.

Za sve koji mogu i žele da pomognu račun udruženja „Beta“ je: 355-3200236684-03 (Vojvođanska banka).

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM