Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Ni dalje nije jasno, kakva je sudbina zrenjaninske pivare. Poslednja prodaja pokretne imovine pokušana je u februaru ove godine, ali to što je preostalo za prodaju, po svemu sudeći kupcima ili nije zanimljivo ili čekaju da bude još jeftinije.

 

zip sircetana
Fabrika za proizvodnju sirćeta

 

Najvrednija imovina, zgrada i zemljište koje se nalazi u ulici Petra Bojovića, restoran Pivnica, pogoni fabrike sirćeta, u vlasništvu su grada.

Grad je bio taj koji je 2010. godine kada je pretila opasnost da zbog duga od 307 miliona dinara, Poreska uprava koja je stavila hipoteku nad pivarom, imovinu proda, inicirao pokretanje stečaja koji traje i danas.

Tri godine kasnije, grad je izrazio i želju da kupi preostalu imovinu pivare što je trebalo da se nađe i na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

 

Grad, naravno, nije kupio imovinu pivare a prethodnih godina pokušana je prodaja pivare u delovima. Nešto je prodato a nešto i nije.

U zgradi pivare smešteni su “Rezervati prirode”, najavljuje se da će u jednom delu biti otvoren Muzej piva a šta je sa ostalim nekretninama, malo se zna.

Na pitanje postavljeno Draganu Božiću, stečajnom upravniku, šta se dešava sa pogonom za proizvodnju sirćeta, koji se nalazi u ulici Stevice Jovanovića, Božić je kratko odgovorio :  Sirćetana je u vlasništvu grada.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*