Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Grupa od pedeset poljoprivrednika sa područja GradaZrenjanina, kao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, posetili su 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u NovomSadu.

 

sajam poljo
Potpisivanje protokola o saradnji
Tokom posete gradonačelnik Janjić potpisao je Protokol o poslovnoj saradnji, sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem. Gradonačelnik je, takođe, obišao štandove kompanije Konzul, koja je deo Ameropa-Mastera, zatim zrenjaninske kompanije O&M inženjering,štand Almeksa i “Fruškogorske”.

Grad Zrenjanin omogućio je organizovanu posetu sajmu, kako bi primarnim proizvođačima omogućila da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u poljoprivredi.

Po oceni mnogih, jedan od najlepših događaja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu svakako je Dan stočara, koji godinama unazad, okupljao dgajivače, stočare, ali i radoznalu publiku.

 

sajam poljo
Velike mašine uvek atrakcija sajma.

 

Ove godine na “Manježu” Novosadskog sajma održana je i prva aukcija stoke, a Grad zrenjanin bio je pokrovitelj tog događaja.

Prepoznali smo važnost te aukcije i zbog toga smo hteli da budemo pokrovitelji. Mnogo toga smo uradili za naše stočare proteklih godina,83 visoko kvalitetna grla simentalske rase poklonili smo našim stočarima, pre svega manjim proizvođačima i mislimo da je to dobar potez.

Očekujemo da ćemo uskoro početi sa podelom ženske teladi drugim proizvođačima, a ono što je za nas važno jeste dobar odjek kod naših poljoprivrednika istakao je gradonačelnik Janjić.


FOTO DANA

CENE KISELOG KUPUSA GLAVICE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*